Prodaja


Psihologija prodaje – što se nalazi u glavi vrhunskog prodavača?

Svi vrhunski prodavači rodili su se s predispozicijama da to postanu, a hoće li to zaista i postati ovisi o tome koliko će vježbati i brusiti svoj talent i o onome što se nalazi u njihovoj glavi. Analiza vrhunskih prodavača pokazuje da svi oni dijele neka zajednička uvjerenja o prodaji, kupcima, ali i o samom sebi. Ovaj trening osvještava koja su to uvjerenja koja nas vode do uspjeha u prodaji.


Savjetodavna prodaja

Postoji li razlika između prodavača i prodajnog savjetnika? Itekako ! Prodavač “uvaljuje” i uvijek nam ostaje onaj gorak okus i bojazan da nas je netko preveslao dok prodajni savjetnik savjetuje. Savjetovanje u prodaji znači da moramo razumjeti potrebe i želje kupca prije nego što mu pomognemo izborom pravog proizvoda za njega. Savjetovanje u prodaji znači da kupac odlazi sretan i nasmijan, a baš takvi se rado vraćaju!


Komunikacija s kupcima u digitalnoj eri

Već odavno se nalazimo u digitalnoj eri i Internet, društvene mreže, tableti, pametni telefoni postali su neizostavni dio našeg života. Komuniciramo više nego ikada, a istovremeno je sve manje ‘face to face’ kontakta u prodaji. Danas kupci gotovo sve informacije imaju on-line i prodaja sve više seli u digitalni svijet, no i dan danas prvi prodavači znaju kako prodati razlog da ih posjetite uživo.


Kako se nositi s prigovorima u prodaji?

Prigovori su sastavni dio prodaje. Oni su uvijek tu, čak i kada ih nema, ne znači da nisu postojali u kupčevoj glavi, već znači da smo ih uspješno otklonili prije nego su se pojavili. Svaka prodaja ima svoje tipične prigovore i svaki mudar prodavač ima pripremljene odgovore na njih. Prigovor kupca znači da je itekako zainteresiran i traži našu pomoć u kupovnoj odluci.


Prodaja putem telefona

Poznajete li osobu koja danas nema telefon? Telefon je i dan danas najmoćniji alat u prodaji. Važno je razumjeti koja je uloga telefona u prodaji i zašto je upravo telefon poveznica digitalnog svijeta i osobnog kontakta. Prodaja putem telefona jedan je od najzahtjevnijih oblika prodaje, jer nakon 15 sekundi ili niste uspjeli ili pričate dalje, a to znači da ste uspjeli.


Umjetnost pregovaranja

Prije ili kasnije svi postajemo dio pregovaračkog procesa, pitanje je samo jesmo li toga svjesni. Pregovaramo gotovo svakodnevno, s kolegama, šefom, djecom, partnerom, dobavljačem, kupcem. Ako radite u prodaji onda je to ono što ne volite jer vam smanjuje vaš profit. Želite li izvući tanji kraj u pregovorima, morate poznavati drugu stranu, predmet pregovora, morate znati kroz koje faze moraju proći pregovori i morate znati tko ih vodi. Najbolji pregovarač je onaj koji pregovore učini nepotrebnima.


Book your place

15 + 10 =